پاسخی کوتاه به ادعای دکتر ابراهیم فیاض درباره اندیشه سیدمنیرالدین حسینی
دکتر ابراهیم فیاض مدعی شده بود که «تفکر سید منیرالدین حسینی شیرازی مثل تفکر انجمن حجتیه است»❗️در کانالِ مربوط به استاد میرباقری( mirbaqeri@ ) پاسخی کوتاه به این ادعا داده شد که متن آن تقدیم میشود:
آقای «ابراهیم فیاض» در ضمن گفتوگویی با مجله مهرنامه مدعی شد:
«منیرالدین فرزند سیدنورالدین حسینی که موسس فرهنگستان علوم اسلامی قم است نیز پیش از انقلاب اسلامی اعتقادی به مبارزه نداشت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی جزء انقلابیون رادیکال میشود.
من معتقدم طیف فرهنگستان علوم اسلامی قم به همراه طیف مکتب تفکیک و طیف انجمن حجتیه که با نوعی گرایش عرفانی مرتبط میشوند، همگی در یک دستهبندی جای میگیرند و تفاوت چندانی با هم ندارند» (منبع: ماهنامه مهرنامه، شماره ۴۶، ص ۲۳۶).
این ادعا واقعاً تعجببرانگیز است. متأسفانه در جامعه ما برخی به خود اجازه میدهند که در مورد مسائل مختلفی که سررشته و اطلاع کافی ندارند، اظهارنظر کنند و اینگونه نسنجیده سخن بگویند.
گویی آقای محمد قوچانی و ماهنامه مهرنامه هم علاقه خاصی به تخریب سید منیرالدین حسینی دارند که این قبیل مطالب را منتشر می کنند و در گذشته هم مطالب جهتدار مختلفی در این باره منتشر کرده اند.
اما ادعای آقای فیاض دو بخش دارد: ۱. سید منیرالدین حسینی قبل از انقلاب، انقلابی نبوده! ۲. تفکر منیرالدین حسینی مثل تفکر انجمن حجتیه است!
پاسخ به ادعای اول:
سید منیرالدین حسینی (متولد ۱۳۲۴) در سنین جوانی در نجف اشرف در درسهای حکومت اسلامی امام خمینی (ره) شرکت کرد و بسیار تحت تأثیر این درسها قرار گرفت. او میگوید:
“از این بحث، تأثیرِ عمیقی گرفتم. تا قبل از آن در اندیشه حزب و تحزُّب بودم و بعد از آن به فکر نظام و حکومت افتادم و فرمایشات امام(ره) به من خط میداد. … در حدود سال ۴۸شمسی بود که حضرت امام(ره)، تِزِ حکومت اسلامی را مطرح کردند…. وقتی حضرت امام(ره) مرا به این نتایج جدید رساندند، مصمّم شدم که مرامنامه و نظامنامه مرحوم والد را در خصوص حزب برادران، بازنگری کنم و از قضا ملاحظه کردم که برداشتهای جدیدی نصیب من میشود که دیگر در قالب مبارزات ساده نمیگنجد و پیچیدهتر است…” (ر.ک: کتاب خاطرات سیدمنیرالدین حسینی از انتشارات مرکز اسناد؛ و کتاب یادی از استاد از انتشارات فرهنگستان علوم اسلامی)
استاد سید منیرالدین حسینی در اواخر بهمن ماه ۱۳۴۹ از نجف به ایران بازگشتند و در شیراز اقامت نمودند و همراه با آیت الله حائری شیرازی به مبارزات انقلابی و تهییج جوانان به مبارزه با رژیم پهلوی پرداختند که این فعالیتها منجر به تبعید ایشان به “گنبد” گردید و … . (ر.ک: همان منابع). ایشان در سالهای بعد به عنوان ایدئولوگِ برخی از گروههای انقلابی مسلح (منصورون…) انتخاب شدند و از آنها پشتیبانی میکردند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امامخمینی(ره) استاد حسینیالهاشمی(ره) به نمایندگی از طرف مردم استان فارس به «مجلس خبرگان تهیه قانون اساسی» راه یافتند و در تنظیم قانون اساسی کنونی و اصل ولایت فقیه، نقش برجستهای ایفا کردند.
پاسخ به ادعای دوم:
استاد سید منیرالدین حسینی حدود ۴۰۰۰ جلسه پژوهشی برگزار کردهاند که ذخیرهای برای جامعه است. اگر کسی چند جزوه از آنها را تورق کند متوجه خواهد شد که تفاوت تفکر انجمن حجتیه با اندیشه سید منیرالدین حسینی از زمین تا آسمان است!
اولا، ًاستاد حسینی و استاد میرباقری دارای مبانی مستحکم اعتقادی در زمینه توحید و الوهیت، امامت و ولایت، و در زمینه ولایت مطلقه فقیه هستند و انقلاب اسلامی به سکانداری ولایت فقیه را پرچمدار تحقق تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی عصر ظهور میدانند. این نظام اعتقادات را چه ربطی است به تفکرات مخدوش انجمن حجتیه؟! (در این زمینه ر.ک: کتاب فلسفه تاریخ شیعی، از انتشارات کتاب فردا و کتاب جستاری در مبانی نظری ولایت فقیه، نشر تمدن نوین اسلامی)
ثانیاً، استاد سید منیرالدین حسینی صاحب یک دستگاه فلسفی با عنوان “فلسفه شدن” است و این دستگاه را واسطه جریان دین در تمدنسازی میداند. مبتنی بر این فلسفه، متدولوژیهای سه گانه ای با عنوان متد استنباطِ احکام حکومتی، متد تولید علم دینی و متد برنامهریزی اسلامی طراحی میکند و مدعی است که نظریه جدیدی در روش تحقیق و فلسفه علم در جهت پیشبرد انقلاب اسلامی و حکومت دینی و تمدنسازی اسلامی ارائه کرده است.
شاگردان ایشان هم اکنون صاحب ایده و تألیفات مختلف در این زمینهها هستند و به عنوان نظریهپرداز شناخته میشوند؛ همچون استاد میرباقری در زمینه علم دینی، فقه حکومتی… و استاد پیروزمند در زمینه روش علم و الگوی پیشرفت، و همچنین دیگران.
این رویکرد تمدنگرایانه را چه ربطی است به انجمن حجتیه؟!
به نظر میرسد همین پاسخ اجمالی کفایت میکند.
خدا کند سایر اظهارنظرهای آقای دکتر فیاض بر همین منوال نباشد.
تنظیم: کانالِ @mirbaqer
عمامه بسر رضا اکبری آهنگر ، مهارت بسیار زیادی در دروغ سازی و تهمت زدن دارد
این اراجیفی که در مورد انجمن حجتیه و از قول انجمن حجتیه در مورد امام حسین( سلام الله علیه) گفت در کدامین اثر از آثار انجمن حجتیه دید که هیچکسی تاکنون ندید؟!!!
عمامه بسر رضا اکبری آهنگر از شیطان هم خبیث تر و لجن تر است برای اینکه طبق روایت وقتی قیامت بر پا می شود خداوند تبارک و تعالی به تهمت زنندگان نهیب می زند و می فرماید بروید از ولایت من خارج شوید . تهمت زنندگان به سوی شیطان می روند تا تحت ولایت شیطان در آیند که شیطان فریاد می زند بروید از ولایت من خارج شوید برای اینکه من هرگز کسی را به تهمت زدن وسوسه و ترغیب نکردم
ان شاءالله خدا این عمامه بسر بی تقوا را هدایت فرماید و مثل عمادالدین باقی که زمانی به انجمن حجتیه و حضرت آیت الله العظمی خویی تهمت های ناجوانمردانه ای در کتاب در شناخت حزب قاعدین وارد کرد توبه کند تا شاید موردعفو و بخشش اعضای محترم انجمن حجتیه قرار گیرد و گرنه شیطان هم از ولایت خود خارج خواهد کرد و در بدترین طبقات جهنم دائم بع عذاب های بسیار درد ناک عذاب خواهد شد
ولی بعید است خبیث هایی همچون رضا اکبری آهنگر توفیق توبه پیدا کنند
جناب بسیجی و پیرو ولایت گرامی به جای عوام فریبی و نسبت دادن مطالب خودتان به بسیج و بسبجیان و پیروان واقعی ولایت اسم واقعی و سابقه خودتان را بفرمایید تا مخاطب خودش بسیجی و پیرو ولایت بودن شما را تشخیص دهد…این مطالبی که نوشتید هیچ سنخیتی با تفکر بسیجی و ولایی ندارد….و بلکه برعکس کاملا عیان است که از مریدان سرسخت حجتیه هستید که از انتقاد به حجتیه برآشفته اید و زبان به ناسزا گشوده اید و جالب اینکه این عملکردتان را با نام عوام فریبی که برگزیده اید به بسیجی و ولایی ها نسبت داده اید چه خباثت ناشیانه ای!
جناب بسیجی و پیرو ولایت گرامی به جای عوام فریبی و نسبت دادن مطالب خودتان به بسیج و بسبجیان و پیروان واقعی ولایت اسم واقعی و سابقه خودتان را بفرمایید تا مخاطب خودش بسیجی و پیرو ولایت بودن شما را تشخیص دهد…این مطالبی که نوشتید هیچ سنخیتی با تفکر بسیجی و ولایی ندارد….و بلکه برعکس کاملا عیان است که از مریدان سرسخت حجتیه هستید که از انتقاد به حجتیه برآشفته اید و زبان به ناسزا گشوده اید و جالب اینکه این عملکردتان را با نام عوام فریبی که برگزیده اید به بسیجی و ولایی ها نسبت داده اید چه دشمنی پنهانی که آشکار کردید و چه خباثت ناشیانه ای!